O meni

Rođena sam 1994. godine u Paraćinu gde sam stekla osnovno i srednje obrazovanje. Nakon završene Gimnazije (društveno – jezički smer), 2013. godine postala sam student Visoke škole strukovnih studija – Beogradske politehnike, na smeru Modni dizajn proizvoda od kože. Posle diplomiranja na Beogradskoj politehnici, u oktobru 2016. godine upisala sam specijalističke studije na Visokoj tekstilnoj strukovnoj školi za dizajn, tehnologiju i menadžment u Beogradu, smer Modni menadžment, modul – Moda i stil i završila 2018. godine.

Već od malena sam pokazivala afinitet prema umetnosti, što sam u osnovnoj i srednjoj školi dokazala dobijajući razne pohvale iz oblasti likovne kulture. Takođe, tokom srednje škole, učestvovala sam u izradi scenografije za godišnju školsku priredbu. Pri kraju svog školovanja u Gimnaziji, odlučila sam se na usavršavanje svog crteža i tada sam počela sa privatnim časovima crtanja, a i ujednom pripremom za fakultet.

U porodičnoj firmi, koja se bavi grafičkom delatnošću, stekla sam razna znanja iz oblasti grafičke tehnologije. Upravo zbog toga prva želja mi je bila da se ostvarim kao grafički dizajner, ali sticajem okolnosti upisala sam smer Modni dizajn proizvoda od kože. Nakon završene prve godine odlučila sam da ipak ostanem na tom smeru, jer kako je vreme teklo, sve više sam bila zainteresovana za tu profesiju, a znanje iz oblasti grafike sam iskoristila u modnim ilustracijama.

Oduvek sam volela modu, ali sada je volim još više, jer sam osećaj kada svojim rukama stvorite nešto, za šta dobijete neverovatne pohvale od strane stručnih ljudi, je neopisiv.

 

Reči profesora